lauantai 21. huhtikuuta 2012

Perinteiset Pullat

 Eilen päätimme leipoa pullia ja siihen vierähti aikaa pari tuntia. Lopputulos oli kuitenkin hyvä vaikka pullista tulikin jättiläisiä. ;)

Tarvitset:
5dl maitoa
50g hiivaa
1 muna
1½-2 dl sokeria
1 rkl sokeria
1½- 2 tl suolaa
n. 1 kg (15-16 dl) vehnäjauhoja
150g rasvaa

voiteluun
munaa

koristeluun: sokeria, mantelia


1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita haarukkavatkaimella.

2. Lisää muna, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen

3.  Lisää jauhoja ensin haarukkavatkaimella sekoittaen, sitten käsin alustaen. Jätä osa jauhoista käyttämättä ja lisää ne tarvittaessa vasta alustamisen loppuvaiheessa.

4.  Lisää sulatettu ja jäähdytetty rasva.

5. Jatka alustamista js lisää tarvittaessa jauhoja. Hyvin alustettu taikina on tasaista ja kimmoisaa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Jos valmistat taikinan yleiskoneessa ( niinkuin me), käytä jauhoja vähemmän kuin käsin alustaessa. Vaivaa taikinaa jauhojen lisäämisen jälkeen vain 2-3 min, jotta sitko pysyy kimmoisana.

6. Anna liinalla tai muovilla peitetyn taikinan kohota lämpimässä, tilavuudeltaan n.
kaksinkertaiseksi.

7. Hiero kohonneesta taikinasta leivinpöydällä ilmakuplat pois. Anna taikinan levätä liinalla peitettynä n. 10 min. Leivo se pikku pulliksi. Taikinasta tulee 35-50 pullaa.

8. Pane pullat pelleille leivinpaperin päälle. Kohota leivonnaisia liinalla peitettyinä vähintään puoli tuntia. Hyvin kohonnut leivonnainen on pehmeä ja siihen jää sormella painaessa kuoppa.

9. Voitele leivonnaiset munalla, Pinnalle voi ripotella raesokeria tai mantelilastuja.

10, Paista pullia uunin keskitasossa 225 C asteessa noin 10 min.

11. Jäähdytä leivonnaiset ja nauti vaikka teen kera!

Reseptin löysimme Kotiruoka-kirjasta :)

1 kommentti: